Rijbewijs...


Het rijbewijs gaat om de toegestane maximum massa, dus het gewicht wat op kenteken staat.

Onderstaand het artikel uit het Reglement rijbewijzen:

motorrijtuigen op vier of meer wielen, niet zijnde een bromfiets, waarvan de toegestane maximum massa niet meer bedraagt dan 3500 kg en die zijn ontworpen en gebouwd voor het vervoer van ten hoogste acht personen, de bestuurder niet meegerekend, alsmede daardoor voortbewogen aanhangwagens of opleggers waarvan de toegestane maximum massa niet meer bedraagt dan 750 kg, dan wel meer bedraagt dan 750 kg, mits in dat geval de toegestane maximum massa van het samenstel van trekkend motorrijtuig en aanhangwagen of oplegger niet meer bedraagt dan 3500 kg, een en ander afhankelijk van de gegevens op het kentekenbewijs van het trekkend motorrijtuig (rijbewijs B);

 

Kortweg:

Als u een personenauto heeft van bijvoorbeeld 2000 kg, dan mag u in België en Nederland een foodtrailer er achter hangen van maximaal 1500 kg (kenteken totaal gewicht). De auto moet dat op kenteken wel kunnen trekken uiteraard. Deze combinatie blijft dan onder de 3500 kg, is rijbewijs B.

Wij kunnen voor u checken wat de mogelijkheden zijn voor rijden met rijbewijs B of toch BE?

Let op dat NIET alle auto’s ongeremde trailers mogen trekken van 750 kg , aangezien het kentekenbewijs dat niet toe staat.

Wij staan u graag te woord.