Maak een afspraak

Uw naam
Uw e-mailadres
Uw telefoonnummer
Voorkeursdatum
Eventuele vraag of opmerking
[recaptcha size:compact]

All Seasons Business
In de vorige blogs hebben we al een aantal voordelen gegeven waarom een business op wielen anno 2019 zo interessant is.

Met een Foodtrailer ben je altijd flexibel, on the road en dus niet plaatsgebonden. Je kunt van Groningen naar Zeeland rijden en van Limburg naar Noord-Holland, kris kras het hele land door met je business op wielen. Maar ook kun je de grens oversteken met je foodtrailer om daar je business uit te breiden naar bijvoorbeeld België, Frankrijk of Duitsland. Onze foodtrailers zijn namelijk voor de gehele EU goedgekeurd met een COC certificaat. 

Daarnaast kun je ook alle seizoenen werken, want je bent mobiel en kunt dus gaan en staan waar de vraag is.

Het voorjaar en de zomer tot aan de herfst is vaak wel het hoofdseizoen waarin de meeste outdoor events plaatsvinden. Veelal vanwege het goede weer, dan zijn mensen sowieso al vaker buiten en in de vakanties en weekenden hebben ze genoeg tijd om leuke (foodtruck) festivals en markten af te struinen. Dit kan gaan van gratis druk bezochte stadsevenementen tot uitverkochte festivals.

Maar ook in de winter zijn er enorm veel evenementen en markten waar jij met je foodtrailer perfect aan kunt deelnemen. Neem bijvoorbeeld de vele kerstmarkten waar je glühwein, oliebollen, wafels en schnaps kunt verkopen. En wat dacht je van handgemaakte warme sloffen, wanten, mutsen, vesten en kersttruien. In elke stad of in elk dorp is er haast wel een winter-gerelateerd-evenement en met de feestdagen geven mensen nou eenmaal extra geld uit, kopen ze cadeautjes en genieten ze van lekkere versnaperingen. Ideaal dus om met je foodtrailer aan deel te nemen. Om extra waarde toe te voegen kun je leuke acties bedenken of gratis proevertjes weggeven.  Daarnaast zijn de aankleding, verwarming en verlichting van je foodtrailer tijdens de donkere wintermaanden heel belangrijk. Je wilt opvallen voor je publiek en zelf met je personeel lekker warm staan zodat je zo productief en efficiënt mogelijk kan werken op de piekmomenten. 

Ook zijn er aan het eind van het jaar vaker schoolfeesten, personeelsfeesten en netwerkborrels waar jij een gat kunt opvullen.

Hierbij is het belangrijk om ruim vooraf te inventariseren waar en wanneer deze zijn en vervolgens deze potentiële klanten aan te schrijven.

Kijk dus voor nu dit jaar of er nog een aantal events (in de buurt) zijn waar een wachtlijst is of nog plekjes openstaan waar jij met je foodtrailer kunt aanschuiven en speel in op de feestdagen met je producten zodat je de laatste weken van het jaar nog even kunt knallen. Check altijd elk jaar even door middel van een FPK (Foodtrailer Periodieke Keuring) bij ons of je foodtrailer nog aan alle technische specificaties en voorwaarden voldoet 

😉

Checklist;

  • Maak voorafgaand aan het opvolgende jaar een schema van de events per seizoen waar je aan wilt deelnemen
  • Schrijf je in en vraag een vergunning aan waar nodig.
  • Maak een plan van aanpak en een duidelijke berekening van wat je nodig hebt per event aan inkoop, personeel, (stroom)voorziening etc.
  • Zorg dat je marketing ‘on point’ is en creëer een onderscheidend vermogen.

Zo optimaliseer en maximaliseer je het succes van je foodtrailer business een heel jaar lang!

Implementeer deze tips en ga goed voorbereid 2020 in!